Steeds meer belangstelling

We merken dat er steeds meer vraag is naar kleinschalig, duurzaam en traceerbaar vlees – ook vanuit de horeca. Dat is goed nieuws! Het betekent echter wel dat onze vriezer vaak al praktisch leeg is voordat de nieuwe voorraad binnen is.

Omdat we veel waarde hechten aan een goede opbouw van onze kudde, kunnen we niet zomaar op stel en sprong extra dieren slachten. We hopen in de zomer meer vlees beschikbaar te hebben.

Bestellen kan altijd!

Vlees bestellen is op elk moment mogelijk. U krijgt dan bericht van ons wanneer we uw bestelling verwachten beschikbaar te hebben. Normaal gesproken is dit altijd binnen 4 weken. Bij heel specifieke delen hangt dit af van het aantal liefhebbers.

Lakenvelder sirloin steak, foto: KitchenExile

Overnachten in de yurt

We hebben dit jaar een yurt in de boomgaard staan, waar u kunt overnachten.

De yurt is eenvoudig maar sfeervol ingericht. Er staat een goed tweepersoonsbed. Er is een kleine koelkast en een eenvoudig gasfornuisje waarop gekookt kan worden. Indien nodig kan er gestookt worden met de houtkachel. In onze bijgebouwen zijn een wc en douche.

Reserveren kan via natuurhuisje.nl
Meer informatie? Bel Kiek via 06 24574689.

Koekoekskoe

We zijn halverwege de kalvertijd. In de polder staan nu 15 koeien met 16 kalfjes, waaronder een pleegkalf. U hoeft niet te raden wie ons koekoekskoetje is!

Alvast even naar buiten

Onze Lakenvelders gaan binnenkort weer naar buiten, als er voldoende gras is. Om kalvende koeien wat meer ruimte te geven in het stro, laten we nu mondjesmaat al wat dieren naar buiten. Ze raken dus al een beetje gewend. Voor de koeien maken we waarschijnlijk een uitloop zodat ze in de stal bij kunnen vreten.

Met deze stap-voor-stap aanpak verwachten we overigens ook minder spektakel dan gebruikelijk bij de ‘echte’ weidegang, die dit jaar helaas ook zonder publiek zal zijn. Natuurlijk houden we u op de hoogte via sociale media en via onze nieuwsbrief!

Pronck Wilde Weide borrelbox

Een mooi corona-initiatief van verschillende lokale ondernemers in en om Leiden: de Pronck Wilde Weide box! Een leuke, lekkere en leerzame borrelbox met onder meer onze populaire gedroogde worst.

Overbuurman Joost van Schie van Boerderij De Eenzaamheid verzamelde een aantal boeren, een brouwer en nog enkele producenten. Ze stelden het volgende pakket samen:

– Speciaalbier (Brouwerij Pronck)
– Wilde Weide kaas (Goudsche, rauwmelkse biologische kaas van Boerderij De Eenzaamheid)
– Leidsche kaas (boerderij Sweylanthoeve)
– Boeren boter (zuivelboerderij Kwakernaak)
– Gedroogde worst (Lakenvelder boerderij Boterhuispolder)
– Kruidenthee uit NL landschap (Ptthee)
– Thee & bijen zaad voor in de tuin
– Troebele appelsap (Landgoed Olmenhorst)
– Aardbeienjam (Landgoed Olmenhorst)
– Versgemaakte pikkels (Landgoed Olmenhorst)
– Notenmix (Bas Boer Noten)
– Rozijnen
– Mag niet ontbreken: een WC-rol 🙃
– Voor de thuisblijvers een virtuele rondleiding door de boerderij
– Hopster speciaalbier magazine

U bestelt hem via https://www.localsleiden.com/ #supportyourlocals

Het eerste grutto-ei

De grutto’s zijn vroeg dit jaar. Het allereerste ei in Nederland werd vorige week hier vlakbij gevonden in Rijpwetering. Ook in de Boterhuispolder hebben we alweer grutto’s, kieviten en scholeksters gespot. Het fietspad langs onze boerderij blijft ook in het broedseizoen open. Houd u wel voldoende afstand – niet alleen van de vogels maar ook van elkaar?

(foto/vinder: Peter Akerboom)