Steeds meer belangstelling

We merken dat er steeds meer vraag is naar kleinschalig, duurzaam en traceerbaar vlees – ook vanuit de horeca. Dat is goed nieuws! Het betekent echter wel dat onze vriezer vaak al praktisch leeg is voordat de nieuwe voorraad binnen is.

Omdat we veel waarde hechten aan een goede opbouw van onze kudde, kunnen we niet zomaar op stel en sprong extra dieren slachten. We hopen in de zomer meer vlees beschikbaar te hebben.

Bestellen kan altijd!

Vlees bestellen is op elk moment mogelijk. U krijgt dan bericht van ons wanneer we uw bestelling verwachten beschikbaar te hebben. Normaal gesproken is dit altijd binnen 4 weken. Bij heel specifieke delen hangt dit af van het aantal liefhebbers.

Lakenvelder sirloin steak, foto: KitchenExile

Tijdelijk een andere route met de auto

De Driegatenbrug langs de Zijldijk (op de grens met Leiderdorp) wordt vervangen en is tot medio april afgesloten voor autoverkeer. U kunt omrijden via de Oude Spoorbaan en dan over de Nieuweweg richting Zijldijk. Fietsers en voetgangers kunnen via een noodbrug gewoon langs de Zijldijk naar de boerderij.

Lekker Lakenvelder met Kerst?

Wilt u met de Kerstdagen een lekker stuk Lakenvelder vlees serveren, dan kunt u nog t/m 12 december bestellingen doorgeven. Hebt u speciale wensen, zoals bijzondere delen of extra grote stukken, dan kan de slager daar rekening mee houden. We hebben het vlees op zaterdag 21 december in huis. 

Voor het eerst in de stal, dat is even wennen

De kalveren hebben we afgelopen weekend naar binnen gehaald. Ze hebben hun hele leven met hun moeders in de polder gestaan, dus het leven in de stal is nog een beetje wennen voor ze. De koeien houden we nog even buiten, zo langs als het gaat met de regen. Als de drassige grond teveel kapot gelopen wordt, dan moet de hele kudde richting stal.

Zaterdag 14 september: open dag

Lakenvelders kijken op de open dag in de BoterhuispolderOp zaterdag 14 september organiseren we van 11.00 tot 16.00 weer een open dag op onze Lakenvelder Boerderij.

Op de boerenmarkt vindt u:

– biologische groenten van kwekerij Eko-Logisch
– huisgemaakte jams van Oma Appel
– biologische boerenkaas van de overburen Jan en Roos van Schie
– sap en fruit van hoogstambomen van Frans Jansen
– desembrood van Annemarie’s brood
– biologisch Sonneclaer-ijs van onze buurman Gerard Mul
Slow Food Groene Hart
– koffie en thee van De Blauwe Tafel
– en natuurlijk ons eigen Lakenvelder vlees

Verder hebben we onder meer de grote trampoline en ritjes met de ponykar.

En natuurlijk Lakenvelders kijken. We vertellen graag meer over onze boerderij en over de lange historie van het oerhollandse Lakenvelder ras, dat al uit de middeleeuwen stamt.

Graag tot ziens op de 14e!

Lakenvelders in de Boterhuispolder