OPEN DAG zaterdag 9 september

open dag 2017

Op zaterdag 9 september is weer de jaarlijkse open dag van de Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder.  Tussen 11 en 16 uur is er voor jong en oud van alles te beleven op de boerderij aan de Zijldijk.

Elk uur gaat boer Fernand de Willigen met een groepje de wei in om de kudde Lakenvelders van dichtbij te bekijken. Er zijn korte wandelingen door de Boterhuispolder onder begeleiding van een gids en er liggen kano’s waarmee gevaren kan worden op de Zijp. Deze zomer zijn er dertien kalveren geboren. Het laatste kalf is een fleskalf,  ze is daardoor heel mak en mag geknuffeld worden. Kinderen kunnen op de trampoline en een ritje maken met de ponykar.

Naast het heerlijke Lakenvelder vlees zijn er nog diverse andere produkten te koop. Oma Appel uit Leiderdorp is aanwezig met zelfgemaakte jam en chutney en Annemarie’s Brood uit Hoogmade komt met ambachtelijk desembrood.  Ook de Biologische Wilde Weide Kaas van boerderij De Eenzaamheid op de Zwanburgerpolder is te verkrijgen. De koffie wordt dit jaar geschonken door de dames van HeerlijkHeerlijk.

Graag tot ziens op 9 september!