Boterhuispolder hotspot voor weidevogels

Het noordelijke deel van de Boterhuispolder voert in Teylingen de ranglijst aan als het gaat om het aantal territoria per hectare. Dat blijkt uit de akker- en weidevogelrapportage die de gemeente Teylingen heeft laten maken.

Het aantal territoria was bovendien gegroeid. In 2020 zijn maar liefst 43 paar kieviten en 25 paar grutto’s gemonitord. Voor het eerst werden ook 5 territoria van de kluut waargenomen.

We hopen dat we er komend seizoen weer minstens evenveel kunnen begroeten! De pompjes en schotten staan inmiddels weer in de sloten om het waterpeil te verhogen.

Het rapport benadrukt overigens het belang van plas-drasgebieden én wijst er op dat bezoekers de vogels erg makkelijk kunnen verstoren. Dus u bent zoals altijd van harte welkom in de Boterhuispolder om mee te genieten, maar blijf wel op de paden en laat uw honden thuis als u de polder wilt doorkruisen. Alvast onze dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *