Recreatie

Door de gunstige ligging in het Groene Hart, nabij de Kagerplassen en onder de rook van Leiden, biedt de Boterhuispolder een goede bestemming voor kleinschalige recreatie voor wandelaars, fietsers en watersporters. In het zuidelijke deel van de polder bij Leiderdorp zijn wandel- en fietspaden uitgezet. Er zijn diverse pontverbindingen over het water. Vanaf de Zijldijk kan met de fietspont worden overgestoken richting Warmond, zee en strand. Vanaf het einde van de Zijldijk biedt een voetgangersveer toegang tot de haven en het restaurant van de Kaagsociëteit. Hier is sinds 1910 de Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag gevestigd, een van de oudste watersportverenigingen van het land. Op het in de Zijl gelegen Boterhuiseiland kamperen van oudsher groepen Zeeverkenners. Op en rond de Kagerplassen vaart de fraaie salonboot van de Heere Schouten, die voetgangers over zet naar de diverse eilanden op de Kaag.

Wilt u in de polder overnachten? Dat kan bij de B&B van Bert en Reny van Leeuwen. Zij hebben behalve diverse ruime appartementen ook een mooie ruimte voor bijeenkomsten van groepen, geschikt voor bedrijfs- en familiebijeenkomsten, borrels en feesten.

Hebt u iets te vieren? De dames van Heerlijk Heerlijk verzorgen onvergetelijke plattelandsfeesten op authentieke locaties, met heerlijke seizoensprodukten uit de streek.

Wilt u varen op de Kagerplassen? Huur dan een boot bij Van Schie Watersport, gelegen aan de noordpunt van de Boterhuispolder. Ook voor uw bedrijfsuitjes!

Zin in een leuke workshop? Doe een kookworkshop bij WhatsCookin in de Sweilandpolder. Individueel of met een groep, biologische en streekproducten. Klik hier voor een klein overzicht.