Algemeen

Boerderij Zijleinde ligt aan het einde van een doodlopende dijk tussen de Zijl en het riviertje de Zijp, in de noordpunt van de Boterhuispolder. De boerderij ligt op een steenworp afstand van de Kagerplassen, midden in het Groene Hart, onder de rook van de historische stad Leiden. Op deze natuurlijke verhoging in het landschap wordt al tenminste sinds de zestiende eeuw geboerd.

Tegenwoordig is de boerderij eigendom van Fernand de Willigen. Samen met zijn zoon Niek houdt hij een kudde Lakenvelder koeien ten behoeve van de vleesconsumptie. Daarnaast is er een kleinschalige boerenjachthaven. Het streven is om in de toekomst een verkooppunt voor streekproducten te realiseren. Behalve de Lakenvelders behoren ook een paard, een pony, honden en poezen tot de bewoners van de boerderij.

Op afspraak kan de boerderij bezocht worden en kan vlees aan huis worden gekocht. Op verzoek organiseren wij graag rondleidingen op maat voor groepen (10-25 personen). Vanwege de gunstige ligging in het recreatiegebied van de Kagerplassen is het goed mogelijk om voor uw gezelschap een bijzonder arrangement samen te stellen voor een dag in de polder en op het water. Is uw interesse gewekt? Stuur dan een mailtje naar info@boterhuispolder.nl of bel Fernand via 06 2127 8096. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

zijleinde