Informatieavond Lakenvelder Vlees met proeverij

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder organiseert op woensdag 16 november 2016 een informatieavond over Lakenvelder vlees. Op deze avond zal Gerrit Wafelaar van de Stichting Lakenvelder Vlees u van alles vertellen over het Lakenvelder rund en over het fantastische vlees waar ze om bekend zijn.

De avond begint om 20.00 uur en wordt afgesloten met een proeverij van ons eigen Lakenvelder vlees, verzorgd door de dames van Heerlijk Heerlijk. De toegang bedraag €12,50 inclusief één consumptie en de proeverij. Vooraf aanmelden via info@boterhuispolder.nl.

rundvlees-schematische-weergave-van-de-verschillende-vleesdelen

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder is een kleinschalige fokkerij van Lakenvelder runderen en verkooppunt van ons eigen Lakenvelder vlees. Wij zijn gevestigd in de Boterhuispolder, vlakbij de Kagerplassen. De Boterhuispolder is een van de oudste polders van Rijnland, de oude verkavelingen zijn nog terug te zien in de slingerende sloten in de polder.
De Lakenvelder is een Oud-Hollands runderras dat al honderden jaren in ons land rondloopt. Het ras is erkend door de Stichting Zeldzame Huisdieren en is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Door het vlees te consumeren helpt u mee aan het in stand houden van dit zeldzame ras.

Links voor meer informatie:
www.heerlijkheerlijk.nl
www.zeldzamerassen.nl/lakenvelderrund/stichting-lakenvelder-vlees/
www.slowfood.nl/index.php?page=101