Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder officieel erkend door Stichting Lakenvelder Vlees

In de Boterhuispolder worden sinds twee jaar Lakenvelder koeien gehouden door Fernand de Willigen en zijn zoon Niek. Het bedrijf is nu officieel erkend door de landelijke Stichting Lakenvelder Vlees. Op woensdag 3 augustus werd het felbegeerde schildje uitgereikt door de leden van het bestuur. Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder is voortaan een erkend leverancier van Jong Lakenvelder Rundvlees.

IMG-20160803-WA0016

De Lakenvelder is een zeldzaam, oud-Hollands koeienras dat van oorsprong als sierrund werd gehouden bij kastelen en landhuizen. Kenmerkend voor dit ras is de witte band die als een ‘laken’ over de buik loopt. Iedereen die nieuwsgierig is naar dit bijzondere ras, kan op zaterdag 3 september tussen 11 en 17 uur een kijkje komen nemen op Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder, tijdens de landelijke ‘Dag van de Lakenvelder.’ Er is dan van alles te doen en te zien op de boerderij, voor de hele familie.

De kudde in de Boterhuispolder is inmiddels uitgegroeid tot ruim veertig dieren, die volgens het principe van ‘Fair Farming’ worden gehouden, met respect voor mens, dier en milieu. Kalfjes blijven bij hun moeders, die niet worden gemolken. Tussen mei en oktober staat de kudde in de wei en in de winter staan ze in een ruime stal. Al het ruwvoer komt van eigen pachtland.

Het vlees van de langzaam groeiende Lakenvelder is van uitstekende kwaliteit. Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder verkoopt op afspraak aan particulieren vlees en vleespakketten aan huis. Zie voor meer informatie: www.boterhuispolder.nl of volg het dagelijks leven op de boerderij via facebook: Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder.